Thursday, January 28, 2010

Cara mudah dapat Duit & PERCUMA 100%

Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia.

Apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat disini.

Ya,!!! mudah saja, klik2 iklan tak sampai seminit dah dapat duit.

Malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti..

Katakan anda menaja 10 orang di level 1,

Kemudian mereka menaja 10 orang lagi sehinggalah 4 level,

Tahu tak awak akan peroleh RM11 jika sehari mereka klik untuk 1 iklan,

Kalau sehari mereka klik 10x anda peroleh RM11x10=RM110

Jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300..

banyak tuuuu....!!!

Awak tak nak ke?

JOM sertai saya..!!! benda ni 100% percuma..tak perlu modal pun.

Cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda free xkan tak boleh ajak?? ye tak? huhu...

Untuk maklumat awak semua, keahlian Catcheye telah mencecah 20000 orang sekarang..

Jangan berlengah lagi..Ini bukan penipuan..

Cara nak register.........??? Mudah saje:

1. Klik HERE.

2. Klik join Catcheye now

3. Isi maklumat diri, IC dan alamat (penting sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)

4. Isi jawapan: soalan 1 jawapan A, soalan 2 jawapan B,soalan 3 jawapan A. (jika awak jawab salah pendaftaran tidak diterima)

5. klik Agree and Proceed..Ok siap!! =)

**kemudian apa perlu buat?**

1. Klik kat Sign in (kdg2 kna bg masa 24hrs utk d activate kan, nnt dorg akn anta email)

2. Lepas Sign in klik>>> Reward panel

3. Copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak.

4. Postkan risalah saya ni kat buletin myspace & emailkan kepada kawan2.

5. Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1. Percayalah! sebab benda ni 100% percuma... tak rugi ape2 jika anda mencube =)

Mari war2 kan bnda percuma utk dpt duit dgn mudah..........slamat mencube!!!

Monday, January 25, 2010

David Cook - Always Be My Baby lyrics

video


We were as one babe
For a moment in time
And it seemed everlasting
That you would always be mine
Now you want to be free
So I'm letting you fly
Cause I know in my heart babe
Our love will never die, noooooo

You'll always be a part of me
I'm a part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me

Ooh darling cause you'll always be my baby

I ain't gonna cry no
And I won't beg you to stay
If you're determined to leave girl
I will not stand in your way
But inevitably you'll be back again
Cause ya know in your heart babe
Our love will never end no

You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time cant erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my baby

I know that you'll be back girl
When your days and your nights get a little bit colder oooohhh
I know that, you'll be right back
Ooooh! baby believe me it's only a matter of time

You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my,....my baby....

You'll always be apart of me (you will always be)
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on (we will linger on)
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my baby
You will always be my baby

KETIKA CINTA BERTASBIH- MELLY GOESLOW FEAT AMEE

Bertuturlah cinta mengucap satu nama
Seindah goresan sabda-Mu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih mengutus hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku pada-Mu

[*]
Bisikkan doaku dalam butiran tasbih
Ku panjatkan pintaku pada Maha Cinta
Sudah diubun-ubun cinta mengusik rasa
Tak bisa ku paksa walau hatiku menjerit

[**]
Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta

Back to [*][**]

Cinta...
Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta


Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta
Ketika cinta bertasbih...

Life is a T.E.S.T

L I F E @ H I D U P.. Bila sebut perkataan ni..bermacam2 benda yg bermain kat kepala. Siapakah yg paling layak bercakap tentang erti kehidupan? Rasa2 nye, semua orang ade sejarah hidup masing2.. Ada yg sentiasa bertuah, ade yg di rundum malang, ade jugak yg nasibnye sukar d ramal..dan kadang-kadangkan, to be honest, im scared to live my own life.. banyak benda yg berlaku luar dr jangkaan..


Aku percaya, setiap yg berlaku pasti ade hikmahnya. Yaa, pasti ada... sebab bila kita renung2 kan kembali, kita akan sedar hanya Allah je yg tahu ape yg TERBAIK utk kita. Hamba2 nya yg slalu dtg meminta, mengharap ihsan dan kasih sayang selagi nyawa d kandung badan. Bukan aku tak pernah mengeluh, marah dengan nasib yg menimpa diri, tp aku sedar...mengeluh itu tak baik dan byk mendatangkan kemudaratan dr kesenangan.


Tahun 2010 ini, genap laa umur aku menjadi 24. Bila toleh kebelakang, banyak sgt peristiwa peristiwa yg berlaku dlm hidup aku yg banyak mengajar aku utk jadi lebih dewasa dan berfikiran matang. Satu lagi sifat yg buat aku betul2 kuat utk terus hidup ialah "Sabar". Bkn mudah sebenarnya nak hidup tanpa sifat sabar. Kita boleh hilang pertimbangan, hilang rasa hormat, mudah putus asa sekiranye kurang sabar dengan "kehidupan". Benarlah, hidup ini ibarat roda. Kadang2 kita di atas, kadang2 kita di bawah..


Kadang2 bangga dgn pencapaian diri, kadang2 lemah terduduk mengenang nasib diri.. Walau sesusah mana pun hidup ini, jangan pernah tertulis dlm hidup utk berputus asa. Kita semua ade kekuatan, orang2 Islam itu kuat.. bkn lemah. Yakinlah pertolongan Allah itu tetap ada. Cuma kita perlu bertawakal dan berdoa agar suatu hari nnt kita akan di bantu oleh Allah kerana Dia ada di mana2. Sentiasa bersama kita walau kita tak nampak dengan mata kasar.


"Life is a test..."


Ungkapan yg cukup ringkas tp amat bermakna dalam hidup aku. Oleh kerana aku sedar hidup ini adalah ujian, maka aku tak rasa bimbang yg amat sangat kerana hidup ini sebentar cuma. Ujian yg aku lalui selama ini bukan laa sesuatu yang kekal abadi. Ianya sebahagian dr hidup yang byk melakar sejarah, mencorakkan kenangan manis mahupun yg pahit. Kerana aku sedar kuasa tuhan mengatasi segalanya, maka aku pasrah. Jalani hidup seadanya dan berharap suatu hari nnt, hidup yg aku jalani ini makin senang dan mudah. Amiin.........


Biarlah MASA menentukan segalanya. Aku tak pernah menyesal walau sekali pun atas ape yg berlaku sepanjang hidup aku selama ini. Kerana aku yakin, DIA ada bersama ku walau apa pun yg terjadi.

Salam Sayang, XOXO>> Naddy..

**owh.....one more thing>> pesanan untuk diri sendiri & org lain:

"A winner never QUIT, a quitter never WIN"........Sekian.


Friday, January 22, 2010

How Do you Sleep??

Hyee... Do ever wonder the way how u sleep actually can talk about your "personality"? But however, this info is not necessarily accurate.. it's just for fun but MAYBE it is scarily accurate!! hahaha..........!!! (cuaak cuaak.....huhu) who knows?? So, here babe! check it out and don't forget to tell me what is yours okey?? =)



BACK SLEEPER WITH ARMS AND LEGS SPREAD OUT:

What a liberty loving-soul! Well, this posture reveals your true identity. Comfort-lover and beauty-worshiper, you are also a real spendthrift (but luckily you earn just as much). Your other undesirable trait is that you are a bit nosy and seem to enjoy gossiping. Well, who did you mention in your tales lately?



SIDE SLEEPER LYING ON ONE SIDE:

This posture indicates that you are a confident person. You will see success in whatever you undertake, owing to your relentlessness endeavour. People who sleep on their right side with their right arm stretching over their head and lying on the right side are said to be blessed with power and fortune.


SIDE SLEEPER LYING ON ONE ARM:

Contrary to the curling up, you are gentle, polite, sincere and loving. Well, nothing is perfect. Build up ur confidence and learn to accept mistakes or imperfection. Happiness will then come your way!



SIDE SLEEPER CURLING UP:


Selfish, jealous, and vindictive are words that describe u. People around u got to be careful not to step on your toes as you are easily irritated!



UNKNOWN COVERING FROM HEAD TO TOE:

U may appear real macho & cute in public, but deep down inside u are shy and weak. U tend to keep loads of secrets. If you encounter any problem, u will rather keep it to urself and agonize over it than ask for help. No wonder u grimace in your sleep!



TUMMY SLEEPER SLEEPING ON THE STOMACH:


If u sleep face down all night, u are likely to be narrow minded. U r probably self-centered and always force people to comply with ur own needs. U are also likely to be reckless and desultory. Time to change ur sleep posture.

Sunday, January 17, 2010

Can U Read This???

fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid, too. Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe tuo fo 100 anc.

i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg.. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! if you can raed tihs etll thores.

If you can read this, your brain is 50% faster
than those who can't =) soo, congratulations!!

Friday, January 15, 2010

Nikon One-Stop Centre at Times Square, KL



Hyee.. today kita bercakap (bercakap??) ttg camera okey. huhu... emmm, if nak di ikutkan i'm not having a good knowledge about camera coz tak laa pandai sgt bab2 camera ni....setakat nak petik2 then edit sket2 gune Picasa tu tau laa....hehe. Nway, bila sebut pasal camera, only 2 brands pop up on my mind which were Nikon and Canon. most of my frenz prefer Canon and i think only me yg suka Nikon kot...and i still remember waktu mula2 nak buy a new digital camera, macam macam bende yang terlintas kat kepala. i study these two brands thru their websites...peergh!! dasyat sehh....mcm nak amik exam jer, huhu) i pikir nak SIZE ape, COLOR ape, HARGA ape n ape FEATURES yg best...pening2 (psssttt.....!! obvious tak i nih pentingkan physical look jer, coz patutnyer function dulu yg d sebut..ni tak, bentuk camera yg terlintas kat kepala, haih..pompuan kan!) huhu........

Okey, after dah study berminggu2... barulah i decided nak buy yg digital camera Nikon.N my first camera is Nikon S620 =) time first time beli tuu mmg excited giler ah!! maklum laa, tak penah ade camera sendri...... and suddenly i rasa every moment very precious in my life and i'm very satisfied bila dpt captured pictures sendri. bkn org lain yg snap kan =) kiranyer, bangga laaa bila tgk hasil keje sndri..(tak malu btol) haha =p

Emm, setakat nih i puas hati ngan camera Nikon. Seriously.. User-friendly and gambar pun nice. kiranyer tak rasa menyesal laa beli camera tu even memula terasa mahal gilerr camera nih.... berbaloi ke? betol ke tak decision aku nih? at last.........after dah gune utk pelbagai function, terbukti la camera tu really suits me. (and i rasa i pass laa study website dorg tu even kdg2 rasa cm lost jer coz term2 yg dorg gne dlm website tu sumpah tak phm! haha...) tp now, dah berbeza......... if korg nak tau more info pasal camera Nikon, or service yg dorg offer, pegilaa kat One-Stop centre Nikon yg baruu je dilancarkan bln January ni..they call it as "Nikon Centre Kuala Lumpur at Berjaya Times Square!"

Kat situ korg bleh tanya ape2 saje yg berkaitan ngan product dorang...digital camera ke, camera accessories ke, pape jela yg korg tak phm (jgn tnya "encik, kat sini ade jual kasut Vincci tak?? mmg sah2 laa mntk pelempang cap lima jari dr promoter tuu) soo people, dun try dizz at Nikon Centre KL okeyh! heh... oryte, kat sini i try upload picx utk korg have a look.......... Njoy! =) ehh..........! lagi satu nak pesan, if korg takde masa lagi nk pegi situ or not in da mood, just click at this website:

http://nikoncentre.nikon.com.my...perhaps it will help u alot babe!! =)


*Showroom for full range of DSLR, COOLPIX, Lenses, speed lights and other accessories.



*Nikon Photo Gallery

Monday, January 11, 2010

Here!! Check it Out... =)





Ello everyone..!! mesti korang tertanya2 ape bende laa yg menarik sgt dlm post ni kan? hehe..sebenar nyer, saya sangat teruja nak tunjukkan sesuatu yg best utk korg review (best ke?? ok, at least for myself..huhu) emm, Nway.. before sayer bercerita lebih lanjut ttg "sesuatu" nih...... nak tanya skit.. korang ade problem tak nak simpan kat mana kasut2 korg yg selama nih bersepah sepah? takde?? owh......! lucky u.. saye sgt jelez dgn anda.. T_T baiklah,
if takde, sila ke next post yer...huhu.... tak laa tak laa....just kidding =p

Nwayss para pembacess, sebenarnye tujuan utama knape saya post kan bnda ni is becoz dlu2 sayer ade problem tak tau nak simpan kat mana kasut2 yg dh d beli sbb ade banyak sangat (cewwah..bunyik cm takleh blah padahal tak laa smpai 50 pasang pon....!! haha) hari2 makin bertambah.....

Soo, pada suatu hari... (jeng..jeng..jeng...) hehe..saya berjalan d one of shopping complex kat Klang ngan my lil sister.. sekali mataku terpandang (menjeling menjeling ku bertentang..ok, stopp) kat one box nih n i try to belek2 tgk apekah ia?? bila dah tgk n pegang segala bagai, barulaa tau oo.... cool!! it is a "Space Saving Shoe Organizer" which is sgt2 laa sesuai menjawab segala persoalan d pikiran ku nih yg selama nih bpikir cmne laa nak solve kan problem ala2 masalah negara nih.. huhu.. at last, jumpe jgk akhirnyer..phew!!

Mesti org tertanya2 kan... apsal laa ssh2 kan diri tak nak beli cabinet kasut letak sumer kasut tuh... kan senang?? ye tak? masalah nyerr..sayer nak sumthing yg bleh letak dlm bilik jer coz bilik i pun tak laa besar mana.. pastu org mula terpikir? OMG! letak kasut dlm bilik?? tak busuk ke letak kasut dlm bilik?? jwpn dia tak ponnn..coz i letak dlm kotak2 before diz.. i tak nak campur kan my kasut dgn org lain coz nnt bersepah2..tatau yg ni sape punye n yg tu sape punye.... soo, to be safe beli sendri punye yg tak mkn ruang sgt n harga pun berpatutan.

Lgpun, i jenis yg sayang barang.. sbb tu bila i buy something i will make sure that stuff must be in good condition selama yg boleh. then, ape lagi nak citer ek?? haa...spt yg korg lihat dr box tu, dia bleh letak kat mana2 cm bawah katil ke, bhgn bawah almari ke or mana2 laa tempat yg korg rasa sesuai.. pastu, penutup atas kasut tu transparent..so, korang bleh laa pilih kasut tnpa bukak plastik tu utk menjaga kualiti kasut2 korg. haa..hebat tak hebat?? hehe... tak nak bg berhabuk laa maksud nyer... ngertik?? =p

Jadi, d sini sayer ingin mengesyor kan kepada ladies2 d luar sana utk mencube product ni sekiranye anda ade problem seperti sayer juge. sekian, trima kaseh........... =)